* Fri fragt over 500 kr. * Hurtig levering (1-2 hverdage)

Kompostspanden – til dit grønne køkkenaffald

Hvordan fungerer Pulitos kompostspand?

Pulitos kompostspand er smart, fordi den har to aktive kulfiltre i låget, som hindrer lugt og fluer. Det gør at du kan samle flere dages grønt køkkenaffald i den på køkkenbordet uden gener. Vi anbefaler at skifte kulfilter ud, når du mærker filterets funktion bliver nedsat - normalt virker det flere år, inden det skal skiftes. 

Der sker ikke nogen nedbrydning af det organiske materiale i kompostspanden, men når kompostspanden er fuld, tømmer du den allerbedst i egen have, kolonihave, sommerhushave eller komposteringsbeholderen i din baggård.

Brug spanden med bionedbrydelige pose

Du kan også bruge spanden sammen med den kommunale bionedbrydelige pose, for efterfølgende at aflevere den i affaldscontaineren til grønt affald.

Uanset hvad du vælger at gøre, reducerer du dit husholdningsaffald med ca. 20% ved at sortere og samtidig lade bioaffaldet indgå i det naturlige næringsstofkredsløb. Således er det lettere at være miljøbevidst med kompostspanden ved din side.

Et bedre alternativ til plastikspanden

Fordi kompostspanden rent æstetisk står godt fremme i køkkenet, samtidig med at den forhindrer lugtgener, er der mange, som også bruger den til at opbevare både hunde- og kattemad eller bleer på badeværelset!

Flere og flere kommuner i Danmark indfører sortering af grønt affald, som anvendes til bla. biogas. I de fleste kommuner får man uddelt en grøn plastikspand og bioposer til at samle køkkenaffaldet.

Vi startede Pulito i 2007 med et ønske om, at vi skulle blive flere og flere, der komposterede. Men også med et ønske om generelt at skifte plastik ud med holdbare materialer. Derfor har vi siden vi startede i 2007 solgt vores populære kompostspande i rustfrit stål, som vi synes er et bedre alternativ til plastikspanden, der både giver flue og lugtgener, og mange gange slet ikke bliver brugt, fordi den ikke er noget, man vil have stående fremme på køkkenbordet.

“Det er nemt at tænke på sortering af madaffald når jeg har kompostspanden, for den er fin at have stående fremme på køkkenet lige til hånden…“

Hvad kan jeg samle af grønt køkkenaffald i kompostspanden?

Hvis du bruger de kommunale bioposer i kompostspanden for at aflevere det i kommunens affaldssortering, kan grønt affald som dette komme i spanden: 

- Madaffald, råt og tilberedt
- Ris, pasta og morgenmadsprodukter
- Kød, fisk, ben og knogler
- Brød og kager
- Frugt og grøntsager
- Sovs og fedt
- Pålæg, æg og æggeskaller
- Nødder og nøddeskaller
- Kaffegrums og kaffefiltre
- Teblade og tefiltre
- Brugt køkkenrulle
- Afskårne blomster

Du kan læse mere om kommunalt bioaffald og sortering her:

Ens regler i EU for indsamling af organiske affald

Meningen med at indsamle det organiske affald fra husholdningerne er ifølge EUs affaldsdirektiv blandt andet at sikre en effektiv og rationel udnyttelse af naturressourcerne i hele EU. Målet er at alt organisk affald skal indsamles fra 2023. Fra 2025 skal 55 pct. af husholdningsaffaldet genanvendes, fem år senere (fra 2030) er det 60 pct., og fra 2035 hele 65 pct.

Hvis du komposterer i egen/din forenings havekompost

Hvis du komposterer i egen eller din forenings havekompost, er der få ting du skal huske på, ikke må komme i kompostspanden: Kød, fisk, pålæg, ben og knogler (det kan tiltrække skadedyr). Hvis du er heldig og har høns, kan meget af dit grønne affald gives til dem, såsom grød og madrester, kål og salater. 

Vi i Pulito bruger privat to kompostspande i vores køkken: En til kompostbunken og en til hønsene. Måske har din nabo høns? 

Kaffe- og tegrums i komposten? Ja!
Hvis du elsker kaffe og te, så kan grumset faktisk bruges direkte som gødning i haven. Det kan endda være nyttigt i flere henseender, da myrer ikke kan lide koffein. 

Hvad så med rotter i komposten?
Det er yderst sjældent at rotter besøger havekomposter, med mindre der er lækkerier i den som kød, fisk, brød og madrester.

Vill du vide mere, så kan vi anbefale en god og informative artikel skrevet af Signe Wenneberg om, hvordan hun bruger Pulitos kompostspande og om at kompostere i egen have (Der er ikke tale om betalt samarbejde m Signe Wenneberg. Hun er bare glad for vores kompostspande):

Lukk

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Kurv

Din kurv er tom
Køb nu