Fjern flyverust

Fjern flyverust

Rustfrit stål kan i sagens natur ikke ruste. Ligner det, at der alligevel er rust på dit stålprodukt, skyldes det flyverust på overfladen. Flyverust opstår, når små jernpartikler, ofte fra andet køkkentøj, spredes i opvaskemaskinen. Jernpartiklerne kan sætte sig på overfladen af rustfrit stål og ruste. Du kan let fjerne pletterne af flyverust. Her får du 5 gode tips hentet fra samvirke.dk 

  • Brug stålrens på pletterne. Gnid stålrensen med en ren klud. Husk at skylle bestikket grundigt af efter behandlingen. 
  • Rens med citronsyre. Bliver du træt af at gnubbe i pletten, så sæt det rustangrebne bestik i opvaskemaskinen. Fyld citronsyre i sæberummet og vaske bestikket på et almindeligt program. Rustpletterne burde nu være væk. 
  • Du kan også rense rustpletterne med en stålsvamp. Vær opmærksom på kun at gnide i eksempelvis knivens retning. Stålsvampen kan slibe lidt i bestikkets overflade. 
  • Køb et særligt flyverustmiddel. En række bestikproducenter og hvidevareforretninger har et særligt middel, som kan bruges til at fjerne flyverust. Midlet hedder typisk noget forskelligt alt efter producent eller butikskæde. Spørg i din lokale butik. 
  • Et gammelt husmoderfif lyder: Gnid rustpletterne med et overskåret løg. Poler med en ren klud. Virker dette ikke, så gentag behandlingen med ketchup.