Vi arbejder ud fra 5 principper om holdbarhed i vores produkter og produktion

 

1. Materialer

Materialerne som vores varer fremstilles af, er rene og holdbare materialer. Alle de produkter som kommer i kontakt med fødevarer, er fremstillet i fødevaregodkendte materialer, der sikrer at maden ikke forurenes af skadelige stoffer. Derfor fremstilles vores produkter primært af rustfrit stål og glas. Og vi bruger kun plastik eller silikone, når det er nødvendigt for produktets funktion – f.eks. for at en vandflaske kan holde tæt. 

 

2. Holdbarhed

Produkterne er holdbare og kan bruges igen og igen, år efter år. Det sparer kloden for en masse engangsmaterialer og brug-og-smid-væk-produkter. For eksempel når du køber en madkasse i rustfrit stål, der kan holde hele livet, frem for en i plastik, som med tiden mørner, knækker og bliver grim. Hvis du, trods korrekt anvendelse, alligevel oplever at en del på produktet går i stykker, har vi reservedele. Ved på den måde at reparere produktet, i stedet for at kassere det, undgås unødvendigt ressourcespild.

 

3. Ingen overfladebehandling

Vi ønsker at undgå alt unødvendig forarbejdning af produkterne. Derfor har vi fravalgt overfladebehandling og farvning af vores produkter. Dermed spares ressourcer i produktionen og udledningen af potentielt problematiske stoffer fra overfladebehandlingen undgås – både på fabrikkerne hvor produkterne fremstilles og hos forbrugerne, når produkterne er i brug.

 

4. Emballage 

Vi sørger samtidig at reducere ressourceforbruget i alt det, der er udenom produktet. Derfor har vi fjernet unødvendig emballage – og sikret at den emballage der er, kan genbruges. Vi har fjernet unødig plastikindpakning og erstattet den med papir og pap. Fra sommeren 2020 indfaser vi FSC-certificeret (læs mere om FSC her) papir og pap hos vores producenter. Vores sidste producent har således påbegyndt arbejdet med at få certificeret sin emballage.    

 

5. Ansvarlighed i produktionen

Vi gør hvad vi kan for at sikre, at produkterne produceres under ansvarlige forhold. Det gælder både internt miljø, eksternt miljø og social og økonomisk ansvarlighed. Vi har direkte kontakt til alle vores producenter, og er i løbende dialog om at sikre, at de kan leve op til de relevante ISO-certificeringer.

  • Vores glasskåle produceres i Norditalien under EU-bestemmelser.

  • Vores stål tallerkener, sugerør (8 mm), drikkeflasker (uden termo), spork og hovedparten af vores madkasser produceres i en lille familiedrevet virksomhed i Indien. Producenten er ISO-certificeret ift. arbejdsmiljø og eksternt miljø (ISO 18001:2007 og 9001:2008, læs mere om ISO her). Producenten betaler medarbejdere over den indiske mindsteløn. Under Covid19 har Pulito ekstraordinært doneret 1.400 USD som direkte ekstraordinær støtte til fabrikkens medarbejderne og deres børn.

  • Vores termoflasker, kompostspande, sugerør (6 mm), termokopper, drikkekopper, klemmer, citrussqueezer, ispindeforme, isterningebakke og enkelte madkasser produceres i Kina. Vi samarbejder med producenterne om at få fabrikkerne ISO-certificeret. En forløber for ISO-certificering er et BSCI-forløb (læs mere om BSCI her) som i fht. Flere af produkterne er iværksat. 

  • Derudover er vi igang med at udvide vores sortiment med flere europæisk producerede og økologiske produkter, som vil reducere klimaaftrykket fra transport og sikre den rene produktion.

 

Med disse 5 principper for holdbarhed i vores produkter, stiller vi krav til vores producenter. Det er krav producenterne møder fra os, og fra flere af deres andre kunder. Derfor arbejder de for at leve op til kravene, og opnå alle relevante certificeringer, så produktionsforholdene kan kontrolleres af en uvildig instans. Samtidig er vi bevidste om, at udviklingen ikke sker fra dag til dag. Processen med at blive certificeret er både dyr og langsommelig for den enkelte virksomhed. Vi tror på, at det gør en forskel at stille høje krav – og samtidig vise samarbejdsvillighed overfor alle vores producenter i deres omstillingsproces.