* Fri fragt over 500 kr. * Hurtig levering (1-2 hverdage)

For en grønnere fremtid

I Pulito arbejder vi ud fra 5 principper om bæredygtighed i vores produkter og produktion:

 

1. Materialer

Materialerne som vores varer fremstilles af, er rene og holdbare materialer. Alle de produkter som kommer i kontakt med fødevarer, er fremstillet i fødevaregodkendte materialer, der sikrer at dine maden ikke forurenes af skadelige stoffer. Derfor fremstilles vores produkter primært af rustfrit stål og glas. Og vi bruger kun plastik eller silikone, når det er strengt nødvendigt for produktets funktion – f.eks. for at en vandflaske kan holde tæt.

 

2. Holdbarhed

Produkterne er holdbare og kan bruges igen og igen, år efter år. Det sparer kloden for en masse engangsmaterialer og brug-og-smid-væk-produkter. F.eks. når du køber en madkasse i stål, der kan holde hele livet, frem for en i plastik, som med tiden mørner, knækker og bliver grim. Hvis du, trods korrekt anvendelse, alligevel oplever at en del på produktet går i stykker, erstatter vi selvfølgelig delen. Ved at reparere produktet i stedet for at kassere det, undgås unødvendigt ressourcespild. 

 

3. Spar ressourcer i produktionen 

Vi ønsker at undgå al unødvendig forarbejdning af produkterne. Derfor har vi fravalgt al overfladebehandling og farvning af vores produkter. Dermed spares ressourcer i produktionen og udledningen af potentielt problematiske stoffer fra overfladebehandlingen undgås – både på fabrikkerne hvor produkterne fremstilles og hos forbrugerne, når produkterne er i brug.

 

4. Emballage 

Vi sørger hele tiden for at reducere ressourceforbruget i alt det, der er udenom produktet. Derfor har vi fjernet al unødvendig emballage – og sikret at den emballage der er, kan genbruges. Vi har fjernet al plastikindpakning og erstattet den med papir. Fra sommeren 2020 indfaser vi FSC-certificeret papir og pap hos to ud af tre af vores producenter. Vores sidste producent har påbegyndt arbejdet med at få certificeret sin emballage.   

 

5. Ansvarlighed i produktionen

Vi gør hvad vi kan for at sikre, at produkterne produceres under ansvarlige forhold. Det gælder både internt miljø, eksternt miljø og social og økonomisk ansvarlighed. Vi har direkte kontakt til alle vores producenter, og er i løbende dialog om at sikre, at producenterne lever op til de relevante ISO-certificeringer. 

Vores glasskåle produceres i Norditalien under EU-bestemmelser.

Vores tallerkener, sugerør (8 mm), drikkeflasker (uden termo), spork og hovedparten af vores madkasser produceres i en lille familiedrevet virksomhed i Indien. Producenten er ISO-certificeret ift. arbejdsmiljø og eksternt miljø (ISO 18001:2007 og 9001:2008). Producenten betaler medarbejdere over den indiske mindsteløn. Under coronakrisen har Pulito doneret 1.000 USD som direkte ekstraordinær støtte til fabrikkens medarbejderne og deres børn.

Vores termoflasker, kompostspande, sugerør (6 mm), termokopper, drikkekopper, klemmer, citrussqueezer, ispindeforme, isterningebakke og enkelte madkasser produceres i Kina af to producenter. Vi samarbejder med begge producenter om at få fabrikkerne ISO-certificeret. Vores ene producent påbegyndt et BSCI-forløb, som går forud for ISO-certificeringen. Vores anden producent har endnu ikke påbegyndt BSCI-forløbet, men vi er i dialog med producenten om at indlede forløbet.Derudover er vi igang med at udvide vores sortiment med flere europæisk producerede og økologiske produkter, som vil reducere klimaaftrykket fra transport og sikre en endnu renere produktion. 

 

Med de 5 principper for bæredygtighed i vores produkter, stiller vi høje krav til vores producenter. Det er krav producenterne møder fra os, og fra mange af deres andre kunder. Derfor arbejder de for at leve op til kravene, og opnå alle relevante certificeringer, så produktionsforholdene kan kontrolleres af en uvildig instans. Samtidig er vi bevidste om, at udviklingen ikke sker fra dag til dag. Processen med at blive certificeret er både dyr og langsommelig for den enkelte virksomhed. Men vi tror på, at det gør en forskel at stille høje krav – og samtidig vise tålmod og samarbejdsvillighed overfor alle vores producenter.

Lukk

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Kurv

Din kurv er tom
Køb nu