Sådan opbevarer du mad og madrester

Sådan opbevarer du mad og madrester

 

Madopbevaring – praktisk, nemt og hygiejnisk

 

Madopbevaring skal være praktisk, nemt og hygiejnisk. Derfor er opbevaringsbøtter i glas ideelle til madopbevaring i køkkenet. Glasskåle med låg må bruges til alle slags fødevarer, kan stables let og er nemme at gøre rene. Samtidig misfarves glasbeholdere ikke og tager ikke smag af maden – og så er de umulige at slide op.

Opbevaringsbøtter uden kemi og BPA

Med opbevaringsbokse i glas sikrer du, at uønsket kemi ikke kommer over i maden. Glas er et rent materiale, som ikke kan gå i forbindelse med maden – i modsætning til plastik. Vil du opbevare din mad uden kemi, er glas altid det sikreste valg. Hvis du bruger bøtter i plastik til opbevaring i køkkenet, er der en risiko for at problematiske stoffer og uønsket kemi såsom BPA, ftalater eller melamin overføres til din mad.

Opbevar din mad i bøtter, der både kan gå i fryser og mikroovn

Alle vores glasskåle tåler både fryser og mikroovn, og vores ovnfaste skåle tåler også almindelig ovn. Det er nemt i hverdagen, når du kan opbevare, opvarme og servere din mad i de samme glasbeholdere. Vi har bøtter til mikroovn og fryser i mange størrelser, som kan bruges til alle typer fødevarer.

Bekæmp madspild med glasbeholdere

Når du har madrester tilovers, er det vigtigt at de bliver brugt, så de ikke ender med at mugne bagerst i køleskabet. Med glasbeholdere kan du altid se hvilke rester du har i køleskabet, så du husker at få dem brugt. Samtidig er det nemmere at få gemt både små og store rester, når du har opbevaringsbøtter i mange forskellige størrelser. Små glas med låg er perfekte, hvis du har en halv citron eller måske en rest dip tilovers, mens store skåle med låg er mest praktisk hvis du har flere portioner mad tilovers. Glasskålene kan gå direkte i mikroovnen og står også pænt på middagsbordet, så det bliver nemmere at få madresterne spist.

Sikker opbevaring af babymad

Ved opbevaring af babymad, er det vigtigt, at det sker hygiejnisk og uden kemi. Derfor kan opbevaringsbøtter af plastik være et dårligt valg – plastik er nemlig et levende materiale, som kan afgive stoffer til dine fødevarer, let bliver misfarvet og med tiden mørner og går i stykker. Det sikreste materiale, når du skal bruge bøtter til babymad, er derfor glas. Glas er et rent materiale, som ikke afgiver kemi til maden. Samtidig er glas nemt at gøre rent, så du ved, at dine glasbeholdere altid er helt rene, før du fylder babymad i dem.